Histori frymëzuese

Në situatën e vështirë të krijuar nga pandemia COVID-19, e cila ka detyruar qytetarët e mbarë botës të ndryshojnë mënyrën e jetesës, vijnë edhe shumë histori frymëzuese se si njerëzit po adaptohen apo përmes inovacionit vihen në shërbim të të mirës së përbashkët.

 

Heronj të heshtur: Laborantët dyfishojnë kapacitetet e respiratorëve të paktë të Shqipërisë


Rrjeti i shpërndarjes së ushqimit ‘Baboon’ shpërndan ushqim për stafin e spitalit Infektiv


Fundraiser Albania: Supporting Doctors and Nurses Fighting COVID-19


Teknologjia kundër koronavirusit, printera 3D për të prodhuar maskat për mjekët


Nisma frymëzuese nga Italia me artistin Adrian Paci: Në ndihmë të luftës kundër së keqes


Futboll në kushte shtëpie, nisma e FSHF-së për fëmijët


Shqiptarja gatuan për mjekët në Itali


Rrobaqepësi që po furnizon me maska Tiranën


Çifti shqiptar në vijën e parë të frontit kundër KORONAVIRUSIT


Nisma e “Hipokrati”, në 17:30 të gjithë në dritare për të duartrokitur mjekët dhe infermierët


Fundjave Ndryshe


Emisioni Stop dhe Fondacioni Firdeus ndihmë për familjet në nevojë


Grupi i biznesmenëve durrsakë dhurojnë nga 200 bukë në ditë për shtresat në nevojë


Nismë Ministrisë së Kulturës- Shijoni ‘spektaklin’ nga ‘vetëkarantinimi’


WhatsUP bashkëpunon me Programin e Zhvillimit të Kombeve të Bashkuara #UNDP, me Organizatën Botërore të Shendetësisë #WHO dhe me #UNICEF, mbi dy nisma që synojnë të ndihmojnë në luftën mbarëbotërore kundër #Coronavirus


“Together At Home” – iniciativë e Global Citizen, Organizatës Botërore të Shëndetit dhe një grupi artistësh që punojnë për të përdorur muzikën për të unifikuar njerëzit në të gjithë botën, kur ata mund të ndjehen të izoluar nga kushtet e COVID-19


My Darling Quarantine Short Film Festival-DokuFest ofron filma pa pagesë për publikun në karantinë


My Darling Quarantine Short Film Festival Gofundme


My Music Radio


DJ të ndryshëm vendas organizojnë cdo fundjavë karantine party livestream përmes Facebook


Statuja e Krishtit Shpëtimtar në Rio de Janeiro në Brazil ndriçohet me flamujt e vendeve të prekura nga COVID-19


Kriza globale e koronavirusit frymëzon kreativitet dhe mirësi


Ide për t’i mbajtur fëmijët të angazhuar gjatë mbylljes prej koronavirusit


Qytetarë të Vlorës vendosin në Konsullatën Italiane pankarta solidarizuese me popullin italian


“Shpirti arbëresh” nga Kalabria – solidaritet në rrethanat e koronavirusit


Momente të bukura solidariteti kundër koronavirusit nga bota


Një distileri në Washington DC prodhon dhe shpërndan falas shishe me dezifektantë për duart


Akte mirësie dhe solidariteti nga Turqia


Gjermanët këndojnë Bella Ciao nga çatitë në solidaritet me Italinë


Amerikanët brohorisnin nga dritaret e tyre për të treguar mbështetje për punonjësit e kujdesit shëndetësor


Vlerësim për për punonjesit e industrisë se shërbimeve


Muze të njohur (lokale dhe botërore) ofrojnë ture “virtuale” për të ndihmuar në argëtimin e fëmijëve